V Číně bude postaven největší fotbalový stadion světa

Pravý designový skvost nám právě roste v Číně, kde už „zanedlouho“ bude k vidění největší fotbalový stadion světa.

Čína se v posledních letech dosti rozhoupala a začala do své země lákat ty nejlepší fotbalisty z Evropy. Vzhledem k těmto okolnostem se zde dokázal tento sport rozvinout do takové podoby, že jej bylo potřeba obohatit i po té designové stránce.

O první krok se proto tedy postará klub Guangzhou Evergrande FC, který ve městě Kanton začne výstavbu nového svatostánku, do něhož se v jeden okamžik bude moct vměstnat až neuvěřitelných sto tisíc diváků.

Výstavba nového velkolepého díla již údajně započala a my už teď víme, že půjde o opravdu kouzelný kousek, který bude dýchat mnoha barvami. Podobně jako například Allianz Arena, i zdejší fotbalový chrám bude moct měnit své osvětlení.

Vrchní krásu největšího stadionu světa tvoří listy lotosového květu, které na sebe budou moct vzít prakticky jakoukoliv barvu. Předběžná vizualizace na obrázcích nám například ukazuje růžovou, oranžovou a modrou.

Počítá se s tím, že by stavba měla být kompletně hotova nejdéle do roku 2023. V téže roce se zároveň plně otevře široké veřejnosti.

Speciály

Kutil Tim

Aktuality

Developerské projekty