Dům ve tvaru spirály vyrost ve švýcarském městě Le Brassus

Ateliér BIG se podepsal pod další velkou věc. Tentokrát se ujal velké renovační role, při níž v několika fázích zvelebí starodávné srdce městečka Le Brassus.

První fáze projektu byla již zhotovena a šlo v podstatě o ten nejdůležitější prvek, jímž byla rekonstrukce budovy, jejíž minulost se datuje až k roku 1875.

Novostavba nabrala nevšední tvar spirály, která začíná nad povrchem země a postupně pokračuje až do samotného nitra.

Střecha celé budovy je osazena travnatým porostem, jenž byl zvolen proto, aby došlo k lepšímu splynutí s okolní krajinou, která je mimo jiné také převážně zelená.

Uvnitř zcela zrekonstruované stavby najdeme muzeum. To na nás dýchá už klasicky novotou i moderním designem.

Stěny v interiéru jsou prosklené. Jelikož jde o bývalou budovu hodinářství, má to na návštěvníka vytvářet optický dojem, jako by se sám v ručních hodinkách ocitl.

 
.

Speciály

Aktuality

Architektura

Byt

Developerské projekty

Ze zahraničí