Nové divadlo v Číně si bralo inspiraci z bílých bambusových stonků

17. 01 2019 | Steven Chilton Architects staví v Číně nové moderní divadlo. To je speciální zejména díky svému neobvyklému vzhledu, kterému dominuji podpěrné sloupy, jež připomínají hluboký les.

A přirovnání k jakémusi bílému lesu rozhodně není náhodou. Britské architektonické studio se při návrhu nového kulturního sídla nechalo inspirovat myšlenkou štíhlých bambusových stonků, které mají diváka navnadit na tu správnou atmosféru už jen při pohledu z dálky.

Divadlo Wuxi Tahiu Show Theathre bude mít kulatou střechu, v níž mají hrát prim barevné fragmenty. Hovoří se zejména a ladném zeleném podsvícení, jež bude doplněno desítkami, ba možná i stovkami bílými pilíři.

Jak už nám název napovídá, nový kulturní přírůstek se staví ve městě Wuxi, kde se vždy na malinký okamžik má stát domovem až pro dva tisíce návštěvníků. Pro ně je připravena obrovská moderní hala s pohodlnými židlemi, před nimi pak klasické podium.

Součástí kouzla, které na nás tato stavba vrhá, jsou také střešní prostory. Ty jsou tvořeny částečně průsvitným materiálem, díky čemuž tu máme symfonii zlatavě zeleného představení.

Náhled do interiéru zatím nemáme, neboť se práce teprve dokončují, avšak jak nám uvádí tisková zpráva, vše by mohlo být hotovo už v současném roce 2019.

Autor: Josef Jarkovský

Diskuse

Speciály

Aktuality

Architektura

Byt

Developerské projekty

Ze zahraničí