Střecha kodaňské elektrárny se proměnila v zábavné centrum, kterému vévodí lyžařský sjezd

Architekti z ateliéru BIG dostali za úkol proměnit „nevkusné“ místo okolo kodaňské elektrárny na něco mnohem vkusnějšího. Plány projektu Amagerforbraending zhmotnily představy naplňující podstatu správného sportovního centra.

Samotnou dominantou předělaného místa se stala 450 metrů dlouhá sjezdovka (s umělým terénem), která ke svému vzniku dokonale využila tvar budovy.

Vzhledem k tomu, že má sjezdovka sklon od pěti do čtyřiceti pěti procent, najdou v ní zálibu všichni lyžaři. Od těch největších, až po ty nejmenší.

Abyste se mohli dostat na vrchol, budete muset nasednout do jednoho ze čtyř vleků… pokud byste se tam tedy nechtěli proběhnout, což je druhá možnost.

Jelikož se jedná o sportovní areál, najdeme zde také běžecké trasy nebo horolezeckou stěnu, která se nachází na kolmé straně bývalé spalovny.

A protože jde o dlouhodobý projekt, který by se měl ještě rozvíjet, budeme moct očekávat další doplňky.

K rekreaci zde mohou lidé využít přilehlé kavárny nebo restaurace. V blízké době by měla být otevřena také fitness centra.

Diskuse

.

Speciály

Aktuality

Architektura

Byt

Developerské projekty

Ze zahraničí