Tchaj-wan vykouzlil ze zříceniny obchodního centra tajuplnou oázu klidu

Něco takového se jen tak nevidí. V tchajwanském městě Tchaj-wan se nově nachází relaxační koutek, který je příjemný nejen na pohled, ale také i na dotek.

Architekti z nizozemského studia MVRDV se v polovině března pustili do poslední dokončovací fáze tajuplné laguny s ostrovy, která bude volně přístupná veřejnosti.

Každý návštěvník, jenž sem pouhou nohou vkročí, se může kochat jak krásou, tak i kouzelnou atmosférou, jíž doprovází zelené stromky, voda ke koupání a prostory k posezení.

Nově vzniklá oáza byla vytvořena na místě rozpadajícího se obchodního centra. To bylo následně kompletně zbouráno a dnes už by se jen stěží poznalo, že zde nějaká budova byla.

Jedinou výjimku představují betonové sloupy. Ty byly naschvál v zemi uchovány, protože představují skvělý estetický prvek, který dobře ladí s okolními materiály.

Celý projekt se rozléhá na ploše 54 600 metrů čtverečních. K této kýžené změně sáhli sami představitelé města, kteří jsou s výslednou prací dozajista nadmíru spokojeni.

.

Speciály

Aktuality

Architektura

Byt

Developerské projekty

Ze zahraničí