V Německu byla otevřena luxusní centrála značky Adidas

Adidas v roce 2014 vyhlásil známou architektonickou soutěž, jejímž účelem bylo navrhnout plán nové víceúčelové budovy. Nejvýraznější návrh přednesl ateliér Cobe, který se chopil realizace.

Dánské architektonické studio postavilo zcela novou centrálu, která se otevření prvních částí sice dočkala už loni, ale teprve až letos bylo dílo kompletně dokončeno.

Hlavním cílem bylo najít místo pro všechny zaměstnance, kteří se měli scházet pod jednou střechou. K tomu pro ně bylo důležité, aby se v práci cítili trochu víc jako doma.

Daný projekt se tedy neobešel ani bez kontaktu s přírodou. Zelené doplňky jsou v dnešní době velmi oblíbené a dá se předpokládat, že se žádná nová stavba bez nich pomalu ani neobejde.

Celková užitečná plocha činí 15,5 tisíce metrů čtverečních. Interiér budovy centrály je pak rozdělen do tří částí, přičemž jednu z nich tvoří kanceláře, druhou zasedací místnosti a třetí kavárna.

Výsledná podoba projektu má tvar kosočtverce. Povšimnout si ho můžeme ovšem jenom z ptačí perspektivy.    

.

Speciály

Aktuality

Architektura

Byt

Developerské projekty

Ze zahraničí